Haberler

Deniz Mamülleri Soğuk Oda Sayesinde Korunuyor



Deniz Mamülleri Soğuk Oda Sayesinde Korunuyor

Türkiye’nin temel ekonomik alanları arasında balıkçılık bulunmaktadır ve toplayıcı firmalar tarafından yıllık belirli bir miktar elde edilir. Ülke genelinde balık tüketiminin olması ile birlikte balık ithalatı da gerçekleştirilmektedir. Karadeniz ve Akdeniz’de olmayan balıklar ticaret neticesinde elde edilerek soğuk oda sistemleri sayesinde korumaya alınmaktadır.

Balıklar gıdalar arasında en çok bozulmaya yüz tutan etler arasındadır. Etlerin genel olarak sıcaklıkta bakteri üretmesi bir sebzeye göre daha kolay olmaktadır. Bu yüzden uzmanlar tarafından kısa sürede elde edilip tüketilmesi önerilir. Ancak ticaret gibi meşakkatli durumlarda uzun süreli koruma gerekebilmektedir. Bu tarz durumlarda soğuk oda ve soğutma cihazları devreye girer.

Aktif avlanma dönemi sonbahar ile başlasa dahi doğru kullanım ve koruma şartları sayesinde yaz aylarında da balık bulunabilmektedir. Yıllık balık ihtiyacını karşılamak ve kalanı da zarar etmemek adına büyük firmalar tarafından soğuk oda sistemleri kullanılır. Hatta balıkçılık faaliyeti ile gelişmiş ülkelerde devasa boyutlarda soğuk oda bulunarak bu balıklar muhafaza edilmektedir.

Devlet genelinde korumaya yönelik girişimlerin az olması firma sahiplerinin bu konuda atılım yapmasına sebep olmuştur. Sadece balık ticareti yapan insanlar değil, restoranlarda da kullanıldığından bu alanlarda soğuk hava deposu kullanımı yaygınlaşmaktadır. Balıkların korunma sıcaklıkları benzer olduğundan diğer etlerle aynı ortamda çoğu zaman korunabilmektedir. Sizler de müşterilerinizi memnun etmek, zararı en aza indirmek adına soğutma cihazları için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

 

Haberler

En Çok Okunan Haberler