Haberler

Soğuk Oda da Patates Nasıl Saklanır



Soğuk Oda da Patates Nasıl Saklanır

Patatesleri soğuk hava deposunda saklamak istiyorsanız ilk adım, patateslerin üzerindeki her türlü kir ve toz parçacıklarını temizleyebileceğiniz tüm patatesleri temizletmektir. 
 
Bu nedenle patatesler kurutulduğunda, patatesleri daha verimli bir şekilde taze tutabileceğiniz soğuk hava deposuna koyma zamanı gelmiştir. Dahası, her zaman sıcaklığı doğru bir şekilde yönetmeye çalışılmalıdır, böylece iç patatesler uzun bir süre saklanabilir ve sonsuza kadar taze kalabilir.
 
Depolamak için en iyi patates hangisidir?
 
Bu dünyada sahip olduğumuz çeşitli patatesler olmasına rağmen, burada depolamak için en iyi patateslerin hangileri olduğuna bakmak yerine, burada patates türlerini tartışmıyoruz. 
 
Hepinizin bildiği gibi, hasat edilirken her patates için belirli bir aşama vardır. Bu nedenle, patatesin hangi aşamasının depolamak için en iyisi olduğunu bulmaya çalışırsak, patatesleri ham halde saklamanızı önereceğiz, bu da onları tarladan çıkardıktan sonra doğrudan patates soğuk deposunda saklamanız anlamına gelir.
 
Patatesler ticari olarak nasıl saklanır?
 
Yardımı ile patatesleri saklayabileceğimiz bu kadar farklı yol yok, saklama şekli aynı kalıyor. Üstelik bulduğumuz tek fark, bu patateslerin arkasındaki kullanım amacıdır. 
Patateslerin ticari olarak nasıl saklandığına bakarsak, o zaman bu tür patatesler tarlalardan toplanır ve hemen ardından banyo yapılır, böylece patateslerdeki tüm kir ve toz zerrecikleri giderilir. . Böylece sonunda patates soğuk depoları altında tutulacakları belirli yerlere taşınırlar.
 
Soğuk hava deposu nasıl yapılır?
 
Şimdi, çoğu insan kafasında öyle bir soruya sahip olmalı ki kendimiz için kolayca bir soğuk hava deposu inşa edebilir miyiz? Yani cevap evet, kolayca bir soğuk hava deposu inşa edebilirsiniz, ancak bir sonraki önemli soru nasıl olacağı. Bu yüzden pek çok şeye ihtiyaç duymaz, sadece uygun büyüklükte bir oda ve odayı her zaman belirli koşullarda serin tutabilen bazı yüksek kaliteli klimalar. Bunların yardımıyla bir soğuk hava deposu inşa edebileceksiniz.
 
Patatesleri saklamanın en iyi yolu nedir?
 
Patatesleri kolayca saklayabileceğiniz ve böylelikle onlara daha uzun süre servis yapabileceğiniz asla bitmeyen yollar vardır. Ama patatesleri saklamanın en iyi yolunun hangisi olduğunu biliyor musunuz? Farkında değilseniz patatesleri saklamanın en iyi yolunun patatesleri soğuk hava deposu kullanmak olduğunu söyleyelim. Bu yöntem sayesinde patatesleri belirli bir sıcaklıkta tutabilir ve tazeliğini daha uzun süre koruyabilirsiniz.
 
Patatesleri buzdolabında saklamak daha mı iyi?
 
Yani temelde buzdolabı, belirli sıcaklık koşullarında tutulursa, soğuk patates depolamayla aynı şekilde çalışabilir. Ancak, sıcaklık koşulları çok değişeceğinden, buzdolabında büyük miktarda patates tutmanızı öneremeyiz. Yani daha az patates saklamak istiyorsanız, buzdolabı iyi bir hizmet sunabilir, ancak patates miktarı fazla ise, o zaman sadece patates soğuk depolama seçeneğini tercih etmelisiniz.
 
Patatesler buzdolabında saklanırsa ne olur?
 
Evlerimizde patatesleri asla buzdolabında tutmadığımızı ve her zaman onları normal sıcaklık koşullarında tutmaya çalıştığımızı fark etmişsinizdir, çünkü bu koşullar onlar için en iyisidir. Bu nedenle, yalnızca bu sıcaklık koşullarında gıda yapımında kullanılan en kaliteli patateslerin tadını çıkarabiliriz.
 
Patatesleri soğutursanız, sıcaklığın sıfır derecenin  altında olduğundan emin olun, sanki patatesleri bu sıcaklıkta tutamazsanız bozulacaklar ve dolayısıyla onları hiç kullanamayacaksınız.
 
Patateslerinizi nasıl saklarsınız?
 
Patatesleri daha uzun süre taze tutabilmek için belirli bir şekilde saklıyoruz ve bunu yapmak istiyorsak, işte izleyeceğimiz adımlar. 
 
Doğal yollarla yetiştirilen hasat patatesleri önce getirip daha sonra iyice banyo yaptırıyoruz. Böylece nihayet tüm kir ve toz parçacıkları tamamen temizlendiğinde, onları daha uzun süre taze tutabileceğimiz patates soğuk depolarında saklamaya yöneliyoruz.
 
Patateslerin buzdolabında saklanması gerekiyor mu?
 
Soğutma, önemli miktarda patatesi, yardımıyla patatesleri uzun süre taze tutabileceğimiz soğuk hava deposunda tutmak anlamına geliyorsa, evet, patateslerin buzdolabında saklanması gerekiyor. 
 
Patatesleri daha uzun ömür için evlerimizde de soğutmamız gerektiğini düşünüyorsanız, o zaman yanılıyoruz, çünkü oda sıcaklığında buzdolaplarımızın ne pahasına olursa olsun sağlayamayacağı harika bir atmosfer verebiliyoruz. Yani patatesleri evde soğutmak tamamen yanlış bir şey.
 
 

Haberler

En Çok Okunan Haberler